Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Brända mandlar glutenfria köket

Brända mandlar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 200 g sötmandlar
  • 1,5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten

Instructions

  1. Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de precis börjar få lite färg, var försiktig så att de inte bränns eller får för mycket färg. Ta upp  nötterna på en tallrik.
  2. Koka ihop vatten och socker i stekpannan eller i en kastrull. Tillsätt nötterna och låt koka under ständig omrörning tills sockret börjar kristalliseras. Låt de inte värmas för länge när de väl börjat stelna då faller lätt sockret av istället.
  3. Ta av från plattan och häll ut på bakplåtspapper för att svalna.

Notes

  • Tillsätt 1 tsk vaniljsocker i strösockret för en touch av vanilj.
  • Ta mandlarna till ytterligare en nivå genom att ha i lite kanel när sockret precis börjar kristalliseras.