Bovetesallad kalkon och rödbetor
Matig sallad tack vare kokt bovete (naturligt glutenfritttrots sitt namn). Rödbetorna gör sig bra till fetaosten och valnötterna blir pricken över i.
4 portioner
2 dl helt bovete
6 vatten
ca 350 g skivad kalkon
färdigkokta rödbetor
gul paprika
sallad
fetaost
gurka
valnötter
Mät upp och skölj bovetet ordentligt först i kallt vatten och därefter i jättevarmt vatten (för att få bort ett ämne som kan ge bismak åt det kokade bovetet). Koka upp och låt sedan koka på svag värme i 10 min, ta av kastrullen från plattan och låt eftersvälla i ca 5 min. Häll upp bovetet i en sil och skölj av i kallt vatten.
Skär grönsakerna, strimla kalkonen och tärna feta osten. Lägg upp sallad, bovete, grönsaker, kalkon och fetaost på ett fat och strö över valnötterna – servera!