Bovetesallad
Tröttnat på pommes, ris och potatis i olika former till det grillade?
Då vill jag tipsa om BOVETESALLAD!
Trots namnet är bovete naturligt glutenfritt, det finns både som hela frön, krossade eller som mjöl. Finns att köpa i vanliga mataffärer.
Nu till salladen!
Till 4 portioner
2 dl helt bovete
6 dl vatten
Romansallad
Körsbärstomater
Gurka
Fetaost
Paprika
Mät upp och skölj bovetet ordentligt först i kallt vatten och därefter i jättevarmt vatten (för att få bort ett ämne som kan ge bismak åt det kokade bovetet). Koka upp och låt sedan koka på svag värme i 10 min, ta av kastrullen från plattan och låt eftersvälla i ca 5 min. Häll upp bovetet i en sil och skölj av i kallt vatten.
Skär grönsaker och feta ost.
Blanda bovete, grönsaker och fetaost i en skål eller lägg upp på fat, servera!