Description
Klassisk förrätt som görs av bovetemjöl som faktiskt är naturligt glutenfritt trots sitt namn.
Ingredients
1,5 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
12 g jäst
2,5 dl mjölk
1 äggula + 1 äggvita
0,25 salt
25 g smör
Instructions
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll ner i bunken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt rismjöl, bovetemjöl och salt och vispa till en klumpfri smet. Låt stå framme i rumstemperatur i 45 min, täck bunken med plastfolie. Knäck äggen och separera vitan och gulan, vispa ner gulorna i smeten. Smält smöret. Vispa vitorna till ett fast skum i en egen bunke. Rör först ner smöret i smeten och sedan den vispade äggvitan.
Stek små plättar på medelstark värme i en stekpanna och låt sedan svalna.
Servera blinierna med machésallad, rom, hackad rödlök och smetana.