Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Glutenfria Blinier


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Description

Klassisk förrätt som görs av bovetemjöl som faktiskt är naturligt glutenfritt trots sitt namn.


Ingredients

Scale

1,5 dl bovetemjöl

1 dl rismjöl

12 g jäst

2,5 dl mjölk

1 äggula + 1 äggvita

0,25 salt

25 g smör


Instructions

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll ner i bunken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt rismjöl, bovetemjöl och salt och vispa till en klumpfri smet.  Låt stå framme i rumstemperatur i 45 min, täck bunken med plastfolie. Knäck äggen och separera vitan och gulan, vispa ner gulorna i smeten. Smält smöret. Vispa vitorna till ett fast skum i en egen bunke. Rör först ner smöret i smeten och sedan den vispade äggvitan.

Stek små plättar på medelstark värme i en stekpanna och låt sedan svalna.

 

Servera blinierna med machésallad, rom, hackad rödlök och smetana.