Ingredients
Scale
Kakan:
- 125 g smör
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl mandelmjöl
- 2,5 dl glutenfri mjölmix
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- rivet skal från en citron
- gul & blå hushållsfärg
Smörkräm:
- 75 g smör
- 2 dl florsocker
Blått marsipanlock
Smarties
Instructions
- Smält smöret och låt det svalna. Smöra och bröa två brödformar med glutenfritt ströbröd (eller grädda en i taget).
- Vispa ägg och socker luftigt, vispa i minst 5 min till en tjock konsistens.
- Blanda mjölmix, mandelmjöl, bakpulver, vaniljsocker i en egen skål. Vänd ner blandningen i äggsmeten, vänd runt försiktigt utan att vispa tills allt blandats.
- Tillsätt det smälta smöret och rivet citronskal, vänd runt utan att vispa.
- Häll upp hälften av smeten i en bunke. Färga den ena smeten blå och den andra gul.
- Fyll upp smeten i varsin form – eller grädda en i taget – var färg för sig. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 20 min tills kakan stannat.
- Låt bottnarna svalna helt. Dela varje botten i tre bitar, skär längs med kakan uppifrån och ned.
- Vispa ihop smör och florsocker till smörkrämen, vispa i ett par minuter tills krämen blivit vitare.
- Montera kakan genom att lägga tre bitar av botten på ett fat, bred på smörkräm på sidorna av varje bit och tryck ihop dom. Bred på smörkräm ovanpå och lägg dit resterande tre bitar – glöm inte att ha på smörkräm mellan bitarna. Det gör inget om bitarna skulle gå sönder det går bra att ”limma” dit dom, inget som märks i kakan.
- Fördela resten av smörkrämen runt om hela kakan. Lägg på marsipanlocket och jämna till kanterna.
- Skär av ändbitarna med en vass kniv så att det fina mönstret syns.
- Dekorera och servera! Håller sig 3-4 dagar i kylskåp.