Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri ugnspannkaka

Bästa glutenfria ugnspannkakan


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Ingredients

Scale
  • 4 ägg
  • 3 dl glutenfri mjölmix, tex. Finax röd, Semper Mix
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • lite salt
  • 1 förpackning bacon (140 g) eller rökt skinka  (kan uteslutas)

Instructions

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Mät upp lite mer än hälften av mjölken i en bunke.
  2. Vispa ner mjölmix, fiberhusk, bakpulver och salt.
  3. Tillsätt äggen ett i taget under vispning och häll ner resten av mjölken. Låt stå i 10 min.
  4. Om bacon används – Tärna baconet och lägg i ugnsformen pannkakan ska gräddas i, stek mitt i ugnen i 10 min. 
  5. Rör om och häll över pannkakssmeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min.