Bärig marängtårta
Tänkte tipsa er om en superenkel tårta som vi hade till Valborg, naturligt glutenfri med köpta marängbottnar.
Den här tårtan är en typisk ”på-lantstället”-tårta som bara är att lägga ihop utan att stå och baka bottnar osv.
Ta de bär du har tillgång till!
Till en tårta behöver du:
1 frp marängbottnar
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
250 g hallon & blåbär
jordgubbar till garnering
GÖR SÅ HÄR:
Tina bären om de är frysta, häll av ev. vätska. Vispa grädden. Spara ca 2 dl vispad grädde, blanda resten med bär och vaniljsocker. Bred på hälften av gräddblandningen på en marängbotten, lägg på den andra botten och fördela resten av fyllningen ovanpå. Bred försiktigt på den sista grädden ovanpå bärfyllningen.
Dekorera med jordgubbar!