Banan- och chokladmuffins
Luftiga glutenfria banan- och chokladmuffins, perfekt sätt att ta hand om bruna bananer på!
Hej på er!
I min familj är vi riktiga muffinsälskare. Barnen tycker det är kul att hjälpa till i köket och valet faller ofta på muffins när vi bakar.
Har man ett par bananer som börjar bli bruna är det perfekt att låta de hamna i de här muffinsarna 🙂
Läs gärna igenom receptet innan du börjar baka eftersom äggvitor och äggulor ska separeras och vispas på varsitt håll.
Lycka till! // Linda ♡
PrintGlutenfria Banan- och chokladmuffins
Ingredients
- 75 g smör, alt. 0.75 dl flytande smör
- 2.5 dl strösocker
- 2 msk mjölk
- 0.25 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 mogna bananer
- 100 g choklad, tex Odense mörk Chunk eller hackad mörk choklad
- 3 dl glutenfri mjölmix, Semper Mix
- 1.5 tsk psylliumhusk
- 1 tsk bikarbonat
Instructions
-
Smält smöret och låt svalna eller använd flytande smör.
-
Mät upp strösocker, mjölk, salt och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret or blanda.
-
Dela äggen och separera gulan och vitan.
-
Rör ner äggulan i smeten och lägg vitorna i en egen bunke.
-
Mosa bananerna och blanda ner i smeten.
-
Mät upp mjölmix, fiberhusk och bikarbonat i en bunke, rör om och vänd ner i smeten. Rör försiktigt om med en slickepott eller slev.
-
Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten och rör om.
- Ställ upp muffinformar på en plåt och fyll botten, ca 1 cm, med smet. Strö över lite choklad, fyll på med mer smet och varva tills formen är fylld till 3/4. Toppa med några chokladbitar.
- Grädda mitt i ugnen 175 grader (över-& undervärme) i 10-12 min.