Ingredients
Scale
- 2½ dl glutenfri mjölmix, Semper
- 1½ dl strösocker
- 1 tsk psylliumhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör, mjukt
- 2 ägg
Fyllning:
- 1 stort äpple
- ½ dl strösocker
- 2 tsk kanel
Instructions
- Mät upp smöret i en bunke och dela i mindre bitar, tillsätt socker och rör till en ”fluffig” konsistens.
- Blanda ner resten av ingredienserna och rör till en klumpfri smet.
- Smöra och bröa en form, ca 1 liter eller springform 21 cm, med glutenfritt ströbröd eller kokos.
- Häll ner smeten och jämna till ytan.
- Skala och kärna ur äpplet, skär i klyftor. Mät upp socker och kanel i en skål och vänd äppelklyftorna i blandningen, tryck sedan ner dom i kakan.
- Grädda på andra falsen nedifrån i ca 50 min, 175 grader.
Servera med vaniljsås eller glass.