Amerikanska pancakes
Till ca 10-14 st
3 dl glutenfri mjölmix
2 krm salt
1/2 tsk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 dl yoghurt, naturell eller vanilj
1 msk flytande smör/smält smör
1 ägg
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Tillsätt yoghurten och ägget, vispa för hand till en klumpfri smet – smeten ska vara väldigt tjock.
Stek tjocka pannkakor, ca 2 msk smet per pannkaka, långsamt och några minter på varje sida, på medelstark värme.
Servera med tex. bär, grädde, sylt eller sirap.
Vill man göra pancakes med gluten i byter man ut mjölmixen till damma mängd vetemjöl och utesluter Fkberhusken.
2 Comments
Glutenfria Köket
Nej det är inte alls samma egenskaper i dessa två, du kan däremot ta psylliumskal istället för Fiberhusk. Hälsninga Linda, Glutenfria Köket
Ewa Nilsson
Kan jag ta Pofiber istället för Fiberhusk?