”Äggost” med björnbärskompot
Namnet på den här desserten låter ju inte så lockande med jag lovar att det
smakar underbart! Varken ägg eller ost… 🙂
Till 4 portioner
Kompott
1 paket frysta björnbär, 250 g
1/2 dl
farinsocker
juice av 1 lime
1 msk potatismjöl/Maizena
3-4 msk hackade valfria nötter
Äggost
2 ägg
1 msk florsocker
1 msk
vaniljsocker
250 g mascarponeost
rivet skal av 1 lime
Koka björnbären (spara några hela till garnering) med sockret ca 3 minuter. Tillsätt limejuice och ev mer socker. Vispa ihop potatismjölet/majsstärkelsen med 1/2 dl kallt vatten, häller ner i bärblandningen under omrörningen och låt sjuda ytterligare 2 minuter. Låt svalna. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna fluffigt med florsocker och vaniljsocker. Blanda mascarponen med äggulorna. Tillsätt limeskalet och vänd ner äggvitan.
Varva björnbärskompott med äggost i 4 glas. Toppa med björnbär och hackade nötter.