Ägg- och glutenfria pannkakor
Gluten och äggfria pannkakor, såklart att alla ska ha pannkaka!
Hej hej!
Det här receptet kom till när vi hade slut på ägg en dag när barnens högsta önskan till lunch var just pannkakor. Min första tanke var att det såklart inte går när vi inte har ägg men så kom jag att tänka på alla er som även är äggallergiker och då kunde jag bara inte släppa det!
Barnen fick vänta en stund på sina pannkakor medans jag exprimenterade och testade mig fram – och tillslut stog där ett fat med fina nystekta pannkakor helt fria från ägg och gluten. Givetvis delar jag med mig receptet till er så alla kan få goda pannkakor!
Lycka till! / Kram Linda
Ägg- och glutenfria pannkakor
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 3 dl mjölk (vanlig eller laktosfri)
- 1,5 dl glutenfri mjölmix (använde Finax röd)
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,25 tsk xantangummi (finns i glutenfria hyllan i butik)
- en nypa salt
Instructions
-
Mät upp alla ingredienser i en bunke och vispa till en skummig smet.
-
Häll lite smet i en medelvarm stekpanna med smör i och låt pannkakan steka ett par minuter tills ytan uppåt stelnat, vänd då pannkakan och låt steka ett par minuter till.
-
Servera med tex bär eller sylt och vispad grädde – mums!
Notes
Kan med fördel frysas för att alltid ha en snabb lunch ett mellanmål redo!