Ingredients
Scale
Botten:
- 150 g smör
- 2.5 dl glutenfria havregryn,
- 2.5 dl mjölmix,
- 0.5 dl salta jordnötter
- 50 g choklad 55%
- 1 msk vatten
Fyllning:
- 400 g naturell färskost
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl karameliserad mjölk
- 1 dl jordnötssmör
- 2 dl florsocker
Garnering:
- vispgrädde
- kolasås
- hackade jordnötter
- hallon
- blåbär
Instructions
- Tryck fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm.
- Mät upp ingredienserna till botten utom vatten i en matberedare. Mixa tills chokladen och jordnötterna blivit småbitar, häll i vattnet och kör ihop till en massa.
- Tryck ut degen i botten på formen och ställ in i kylen.
- Vispa ihop grädde och färskost i en bunke. Rör ner florsocker, kondenserad mjölk och jordnötssmör. Häll över smeten i formen, jämna till ytan och ställ in i frysen minst 5 timmar.
- Ta fram cheesecaken ur frysen och spritsa grädde längs kanterna och strö över hackade jordnötter. Dekorera med färska hallon, blåbär och kolasås.