Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri fryst snickers cheesecake

Snickers cheesecake


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Botten:

  • 150 g smör
  • 2.5 dl glutenfria havregryn,
  • 2.5 dl mjölmix,
  • 0.5 dl salta jordnötter
  • 50 g choklad 55%
  • 1 msk vatten

Fyllning:

  • 400 g naturell färskost
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl karameliserad mjölk 
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 dl florsocker

Garnering:

  • vispgrädde
  • kolasås 
  • hackade jordnötter
  • hallon
  • blåbär

Instructions

  1. Tryck fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm. 
  2. Mät upp ingredienserna till botten utom vatten i en matberedare. Mixa tills chokladen och jordnötterna blivit småbitar, häll i vattnet och kör ihop till en massa.
  3. Tryck ut degen i botten på formen och ställ in i kylen. 
  4. Vispa ihop grädde och färskost i en bunke. Rör ner florsocker, kondenserad mjölk och jordnötssmör. Häll över smeten i formen, jämna till ytan och ställ in i frysen minst 5 timmar. 
  5. Ta fram cheesecaken ur frysen och spritsa grädde längs kanterna och strö över hackade jordnötter. Dekorera med färska hallon, blåbär och kolasås.