Snickers cheesecake
Kola, jordnötter och choklad tillsammans i en ljuvlig glutenfri snickers cheesecake! Eftersom det är en fryst cheesecake är den praktisk att förbereda.
Hej hej!
Här kommer ett riktigt gott recept på en smarrig fryst cheesecake med smak och inspiration från godiset Snickers!
Just frysta cheesecakes är så himla praktiska eftersom de är enkla att förbereda och ha på vänt i frysen – till och med flera dagar innan de ska serveras. Och så smakar det ju som glasstårta! Mums!
Om man saknar matberedare eller bara känner för att ta en genväg med botten så kan man istället krossa glutenfria kakor av valfri sort, gärna med chokladbitar i, och finhacka jordnötterna för att sedan hälla ner i formen. Tryck ihop smulorna ordentligt ner i botten på formen. Klart!
Kan även tipsa er om den här riktigt goda Oreo cheesecake och den här smarriga Delishios cheesecke!
Lycka till!
/ Kram Linda
Snickers cheesecake
Ingredients
Botten:
- 150 g smör
- 2.5 dl glutenfria havregryn,
- 2.5 dl mjölmix,
- 0.5 dl salta jordnötter
- 50 g choklad 55%
- 1 msk vatten
Fyllning:
- 400 g naturell färskost
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl karameliserad mjölk
- 1 dl jordnötssmör
- 2 dl florsocker
Garnering:
- vispgrädde
- kolasås
- hackade jordnötter
- hallon
- blåbär
Instructions
- Tryck fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm.
- Mät upp ingredienserna till botten utom vatten i en matberedare. Mixa tills chokladen och jordnötterna blivit småbitar, häll i vattnet och kör ihop till en massa.
- Tryck ut degen i botten på formen och ställ in i kylen.
- Vispa ihop grädde och färskost i en bunke. Rör ner florsocker, kondenserad mjölk och jordnötssmör. Häll över smeten i formen, jämna till ytan och ställ in i frysen minst 5 timmar.
- Ta fram cheesecaken ur frysen och spritsa grädde längs kanterna och strö över hackade jordnötter. Dekorera med färska hallon, blåbär och kolasås.