Krämig köttfärs- och potatisgratäng
Perfekt barnvänlig vardagsrätt som passar bra att förbereda, den är nästan godare dagen efter – precis som lasagne. Jag gjorde rätten ganska neutral i smaken för att den ska passa hela familjen, vill man ha mer smak är det fritt fram att krydda! 🙂
Till 4 pers
500 g nötfärs
10 st potatisar
3 st vitlöksklyftor
½ gul lök, hackad
1 msk tomatpuré
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 ½ dl mjölk
2 msk chilisås eller ketchup
1 tärning hönsbuljong (kolla så den är glutenfri!)
½ tsk chilipulver (kan uteslutas)
lite grillkrydda
2 dl riven ost
Skala potatisen och skär i tunna skivor. Finhacka lök och vitlök, stek på svag värme tills löken är mjuk och fått fin färg. Ta upp löken på ett fat och stek köttfärsen. Blanda sedan ned löken, grädde, creme fraiche, mjölk, tomatpuré, chilisås, buljongtärning, chilipulver och grillkrydda. Smaka av med salt och peppar.
Lägg lite av färsröran i botten på en ugnsform, lägg sedan på ett lager med skivad potatis, fortsätt så och avsluta med ett lager färsröra. Toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen 45-60 min i 225 grader.
2 Comments
Glutenfria Köket
Kul att du gillade det!
// Linda
Maddis
jätte gott:)!