Pasta

Glutenfri Pastadeg

Grundrecept på glutenfri pastadeg som är enkel att jobba med och ger en fantastisk god pasta.

glutenfri pastadeg

Hej hej!

Hemgjord glutenfri pasta är faktiskt inte så svårt som man kan tro. Om man har ett bra recept vill säga. Och det får ni här!
Receptet räcker till ca två portioner och det går bra att dubbla receptet om det behövs. Man kan förbereda degen en dag innan, har den blivit lite torr på ytan fuktar man med lite vatten eller olja.

Hoppas du vill testa och lycka till!
/ Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri pastadeg

Glutenfri Pastadeg, grundrecept


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 2 ägg (á ca 55 g)

  • 70 g rismjöl

  • 60 g majsmjöl

  • 30 g potatismjöl

  • 0.5 tsk Xantangummi

  • 0.25 tsk salt

  • 0.51 tsk olivolja (kan bytas mot vatten)


Instructions

  1. Mät upp rismjöl, majsmjöl, potatismjöl och salt i en bunke.

  2. Tillsätt äggen och blanda till en smulig deg.

  3. Ta upp degen på en bänk och knåda ihop till en smidig deg, tillsätt några droppar olivolja eller vatten om degen känns torr. Knåda ihop och smörj in degen med olivolja. Lägg degen i plastfolie och låt vila i kylen 30 min.

  4. Kavla ut degen med hjälp av en pastamaskin och använd till tex. lasagne eller tagliatelle. 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star