Knäck
Ingen jul utan knäck! Vet att man även kan ha i finhackad mandel men vi har alltid gjort knäck utan något extra i, så tycker vi att dem smakar bäst, men vill man kan man självklart tillsätta det man gillar.
Med en hushållstermometer får man lättast ett bra resultat!
ca 50 st
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
Blanda allt i en kastrull och låt koka upp. Koka sedan på svag värme, smeten ska fortfarande bubbla när den kokar, tills hushållstermometern visar 122 grader. Ställ upp knäckformar på smörpapper och häll upp smeten i formarna, tänk på att smeten är jättevarm – akta alla barn i närheten!
3 Comments
Glutenfria Köket
Tack det samma! 🙂
Helena Ljunggren
Jag vill önska dig och de dina en riktigt god jul!
Therése S
Många misslyckade knäckkock har det blivit genom åren, kanske skulle ta och försöka mig på att använda min termometer! det är ju ett superbra tips, känns som att knäck antingen går superfort eller så tar det hur lång tid som helst… Får kanske bli ett kok nu i år, det var väldigt länge sen jag gjorde knäck 🙂