Hallonmousse i glas med rostad vit choklad
Mousse med god smak av hallon toppad med rostad vit choklad.
Hej hej!
Hallonmoussen kan förberedas några timmar innan den ska ätas men vänta med att strössla över den rostade vita chokladen innan servering. Tycker man ath det här med rostad choklad låter jobbigt går det jättebra att hyvla öcer vit choklad också – smakerna på de olika varianterna är helt olika men ändå supergott.
Lycka till! // Linda ♡
PrintHallonmousse i glas med rostad vit choklad
- Yield: 4 portioner 1x
Ingredients
Scale
Hallonmousse
- ca 200 g hallon
- 3 msk florsocker
- 3 dl grädde
- ½ dl florsocker
Rostad vit choklad, ca 1 dl
- 50 g vit choklad
Instructions
Hallonmousse
- Mosa hallon och florsocker (3 msk) i en skål
- Vispa grädde och florsocker (1/2 dl) luftigt och vänd ner hallonen.
- Häll upp i portionsglas.
Rostad vit choklad
- Grovriv chokladen och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta mitt i ugnen i ca 5 min tills den börjar få en fin gyllene färg.
- Låt kallna och bryt i bitar
Dekorera moussen med vispad grädde, rostad vit choklad och gelehjärtan. Smaklig dessert!