Choklad,  Efterrätter,  Tårta

Cookie glasstårta med chokladfuge topping

Betalt samarbete med Schär Nordics

Glasstårta med goda glutenfria cookies både i botten, i mitten och ovanpå tårtan. Toppad med en chokladfudge smaksatt med lite kaffe. En riktig hit!

Hej på er!

Vad händer när du kombinerar Choco Chip Cookies från Schär med glass i en tårta?! Jo, du får en magiskt god tårta! En av mina döttrar sa till mig att hon vill ha den här tårtan till sin födelsedag i juli nästa år 😉 SÅ god den är 🥰

Knaprig botten med krossade cookies, vaniljglass med bitar av cookies och toppad med en len och god chokladfudge med en touch av kaffe – mums, mums, mums!

(Gillar man inte kaffe så går det jättebra att utesluta det)

Grädden kan man spritsa på precis innan servering eller förbereda tårtan med grädde och kakor och förvara i frysen.

Lycka till! // Linda ♡

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cookie ice cream cake with chocolate fuge topping

Glutenfri Cookie glasstårta med chokladfuge topping


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Botten:

  • 200 g Choco Chip Cookies Schär
  • 75 g smör

Fyllning:

  • 1,5 liter vaniljglass
  • ca 150 g Choco Chip Cookies Schär

Fudgetäcke:

  • 150 g mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 krm snabbkaffepulver (kan uteslutas)

Dekoration:

  • 3 dl vispgrädde
  • ca 13 st Choco Chip Cookies Schär

 

 


Instructions

  1. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna lite. Mixa kakorna i en matberedare till ett fint smul. Tryck fast ett bakplåtspapper i botten på en springform ca 24 cm. Blanda smulorna med smöret och tryck ut i botten på formen. Ställ in i frysen i ca 10 min att stelna. Ta fram glassen som får stå och bli mjuk under tiden.
  2. Gör chokladfudgen. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull, ta av från plattan. Tillsätt choklad och snabbkaffe, rör om tills det blir en tjock kräm. Låt svalna helt i rumstemperatur.
  3. Ta fram formen ur frysen och lägg ut hälften av vaniljglassen på botten. Bryt cookies i stora bitar ovanpå glassen och avsluta med resten av vaniljglassen. Jämna till ytan och ställ tillbaka i frysen min 15 min.
  4. Gör chokladfudgen. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull, ta av från plattan. Tillsätt choklad och snabbkaffe, rör om tills det blir en tjock kräm. Låt svalna helt i rumstemperatur.
  5. Ta fram formen ur frysen och lägg ut hälften av vaniljglassen på botten. Bryt cookies i stora bitar ovanpå glassen och avsluta med resten av vaniljglassen. Jämna till ytan och ställ tillbaka i frysen min 15 min.
  6. Häll över chokladfugen ovanpå kakan. Vill man ha dropp längs sidorna behöver tårtan tas ur formen först annars kan den sitta kvar.
  7. Ställ tillbaka tårtan i frysen. Vispa grädden till garnering och spritsa ut till toppar och ställ cookies på högkant mellan grädden runt om.  Detta kan göras precis innan servering eller förbered och förvara tårtan i frysen.
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cookie ice cream cake with chocolate fuge topping

Glutenfree Cookie icecream cake with chocolate fuge topping


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Bottom:

  • 200 g Choco Chip Cookies Schär
  • 75 g of butter

Filling:

  •  1.5 liters of vanilla ice cream
  •  approx. 150 g Choco Chip Cookies Schär

Fudge Cover:

  • 150 g dark chocolate
  •  1,5 dl whipping cream
  •  2 krm instant coffee powder (can be omitted)

Decoration:

  •  3 dl whipping cream
  •  approx. 13 Choco Chip Cookies Schär

Instructions

  1. Melt the butter and set aside to cool slightly. Blend the cookies in a food processor to a fine crumb. Press a piece of baking paper into the bottom of a springform pan approx. 24 cm. Mix the crumbs with the butter and press into the bottom of the mold. Place in the freezer for about 10 minutes to harden. Take out the ice cream, which is allowed to stand and become soft in the meantime.
  2. Make the chocolate fudge. Coarsely chop the chocolate. Boil the cream in a pan, remove from the plate. Add chocolate and instant coffee, stir until it becomes a thick cream. Allow to cool completely at room temperature.
  3. Take the mold out of the freezer and spread half of the vanilla ice cream on the bottom. Break cookies into large pieces on top of the ice cream and finish with the rest of the vanilla ice cream. Smooth the surface and place back in the freezer for at least 15 min.
  4. Pour the chocolate fudge on top of the cake. If you want drips along the sides, the cake needs to be taken out of the tin first, otherwise it may remain.
  5.  Place the cake back in the freezer. Whip the cream to garnish and spread to the tops and place the cookies on top between the cream all around. This can be done just before serving or prepare and store the cake in the freezer.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *