Raw Chokladkaka med mandlar
Glutenfri raw chokladkaka med mandlar som ger ett gott crunch!
Hej hej!
Nu ska ni få tips på en supergod raw chokladkaka som inte behöver bakas i ugnen. Mixa ihop ingredienserna och tryck ut i en form, låt stelna – klart!
Den är inte bara god utan mättar också vilket är toppen när man kanske egentligen är hungrig fast sugen på fika och något ”gottigt”, ni vet vad jag menar 😉
Mandlarna tillsätter jag efter att alla ingredienser gått ihop till en smet för att få ett gott tuggmotstånd.
Smaklig fika! // Linda
PrintGlutenfri Raw Chokladkaka med mandlar
Ingredients
Scale
- 3 dl glutenfria havregryn
- 1 dl jordnötssmör
- 1 dl kokosolja
- 0.5 dl kakao
- 20 st torkade dadlar,ca 2 dl
- 3 msk kallt/ljummet kaffe
- 0.5 dl flytande honung
- 1 krm flingsalt eller 0.5 krm salt
- 2 dl mandlar
- kokos till garnering
Instructions
- Mät upp alla ingredienser utom mandlarna i en matberedare och kör ihop till en tjock smet.
- Tillsätt mandlarna och kör en stund till, välj själv hur stora mandelbitar du önskar.
- Tryck ut smeten i en valfri form och strö över kokos, låt svalna i kylen ca 1 timme eller ställ i frysen 20 min att stelna.
- Skär i bitar och förvra i kylen.