Gnocchi i krämig tomatsås med burrata
Bästa receptet på glutenfri gnocchi som serveras med en krämig tomatsås toppad med burrata, detta måste du testa!
Hej på er!
Nu ska ni få tips på en riktigt, riktigt god rätt. Vi nästan slickade faten för det var så gott, hahahaha 🙂 Bra betyg!
Glutenfri gnocchi finns att köpa i glutenfria hyllan och brukar ligga ihop med pastan.
Den här rätten går supersnabbt att laga och passar att servera som vardagsmiddag eller bjudmat. Väldigt matig och man blir riktigt mätt så vi tyckte inte att det behövdes något mer till men ett vitlöksbröd är alltid gott men även tex. skivad kall kassler passar bra till.
Lycka till! // Linda
Glutenfri Gnocchi i krämig tomatsås med burrata
- Total Time: 30 min
- Yield: 3–4 portioner 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Scale
- 500 g glutenfri gnocchi
-
2 msk olivolja
-
4 klyftor vitlök
-
400 g körsbärstomater på burk, mutti
-
0.5 tsk salt
-
1,25 dl vispgrädde
-
1 tsk balsamicovinäger
-
1 burrata, avrunnen 100 g
- 1 krm chiliflakes (kan uteslutas)
-
färsk basilika
Instructions
- Koka upp vatten i en kastrull till gnocchin.
- Värm upp olivolja i en gryta. Finhacka vitlöken, stek mjuk på medelstark värme.
- Tillsätt kärsbärstomaterna (med spad) och låt puttra på svag värme i 5 min.
- Rör ner grädde, balsamicovinäger och chiliflakes, låt puttra 10 min till.
- Koka gnocchi enligt förpackningen. Häll av och rör ner i tomatsåsen. Fortsätt röra ett par minuter tills såsen blir krämig.
- Ta av grytan från plattan. Bryt burratan i bitar och lägg ovanpå gnocchin. Lägg på färska basilika blad.