Ris & gryn,  Sallad,  Tillbehör

Quinoasallad med oliver

Quinoa är naturligt glutenfritt och blir ett fräscht tillbehör ihop med sallad till grillat – oavsett om du grillar kött, fågel eller halloumi!

Quinosallad med oliver

Hej hej!

Äntligen går vi in i grilltider!
Så här på våren och sommaren grillar många ganska ofta och då blir iaf vi less på pommes, ris och klyftpotatis. Men det finns ju så mycket annat gott att servera till det grillade som tex. polentapommes, ljummen potatissallad hemgjord potatissallad eller den här goda quinosalladen!

Quino är ett naturligt glutenfritt frö som kan ätas som ris eller ha i tex. sallader, god både varm och kall.

Till den här salladen serverade jag kyckling, halloumi, baconlindad sparris, potatiskroketter till barnen och den magiskt goda fetaostsåsen med soltorkade tomater och ajvar. Sååå gott!!!

Lycka till! // Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
quinosallad med oliver

Glutenfri Quinoasallad med oliver


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1/2 påse färdigskuren blandad sallad (ca 60 g)
  • 1 ask babyplommontomater, 250 g
  • 1/2 gurka
  • 1 burk urkärnade oliver (jag använde Fontanta olivmix) 
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk grekisk salladskrydda (Santa Maria)

Instructions

  1. Koka upp vatten och buljontärning. Tillsätt quinoan och låt koka utan lock i ca 15 min på medelstark värme. Lägg upp på ett fat att kallna eller gör i god tid innan servering, quinoan ska vara kall.
  2. Blanda ihop olivolja och salladskrydda i en liten skål och häll sedan över den kalla quinoan.
  3. Lägg upp sallad och quinoa på ett fat och toppa med tomater, tärnad gurka och oliver.
  4. Servera som tillbehör grillat eller blanda ner tex kyckling, kassler, lax för en god sallad.
quinosallad med oliver

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star