Morotsmuffins med frosting
Glutenfria Morotsmuffins med frosting – precis lika gott som en bit morotskaka.
Hej hej!
En fika i solen är aldrig fel, eller vad säger ni?
Sitta på lagårdsbacken – om man har en, annars funkar ju vilken mysig plats som helst såklart – med en kopp kaffe och en nybakad och stylad morotsmuffins. Svårslaget.
Barnen älskar att pyssla i köket så här har de varit med och bakat morotsmuffins och sedan spritsat och dekorerat. Vi valde att lägga på påskägg eftersom påsken snart är här.
Tänk på att resultatet kan bli annorlunda om du väljer en annan mjölmix. Ibland behöver man lite mindre, ibland lite mer om det är ett annat märke.
Hoppas du vill testa de här muffinsen!
Lycka till! // Linda ♡
PrintGlutenfria Morotsmuffins med frosting
Ingredients
Morotsmuffins:
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 125 g finriven morot
- 1,5 dl Semper glutenfri mjölmix
- 1,25 dl mandelmjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
- 1 tsk mald kanel
- 1 tsk psylliumhusk
- 1,25 dl rapsolja
Frosting:
- 100 g naturell färskost
- 20 g rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 1 tsk citronsaft
Instructions
- Skala och finriv morötterna.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Blanda mjölmix, mandelmjöl, fiberhusk, salt, kanel, bakpulver och bikarbonat i en annan bunke och rör sedan ner det i äggblandningen.
- Tillsätt oljan lite i taget i smeten under omrörning. Rör ner morötterna.
- Häll upp smeten i muffins formar, fyll de till 2/3.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 min. Låt svalna på ett galler.
- Ta fram ingredienserna till frostingen. Vispa smör och färskost tills de blandat. Tillsätt sedan florsocker, vaniljsocker och citronsaft och vispa ihop till en fluffig smet med elvisp.
- Spritsa frostingen på muffinsen och dekorera med tex. godis. Förvara i kyl.