Äppelsmulpaj i micron på 10 minuter
Varför inte göra en glutenfri äppelpaj i micron när fikasuget slår till?! Går hur bra som helst och blir jättegott.
Hej hej!
Visste du att det går att göra en god äppelpaj i micron? På bara 10 minuter?
Ibland tycker man att vissa saker låter lite för bra för att vara sant men i det här fallet så är det faktiskt precis så bra som det låter. Pajen blir toppengod!
Lagom söt paj som får en god smak av farinsockret. Servera med vaniljsås, glass, vaniljvisp eller lite grädde.
Jag använde mig av en matlåda i glas men vilken form som helst som tål micro fungerar såklart.
Lycka till! // Linda ♡
PrintGlutenfri Äppelsmulpaj i micron på 10 minuter
- Total Time: 20 min
- Yield: 3–4 portioner 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Scale
- 4 st äpplen
- 2 dl havregryn, glutenfri ren havre
- 0,75 dl glutenfri mjölmix, Semper Mix
- 1 dl farinsocker
- 75 g smör eller 0.75 dl flytande smör
- 1–2 tsk kanel
Instructions
- Skala och kärna ur äpplena. Skiva de tunt och lägg i en form som tål microvågsugn. Häll över kanel och blanda om.
- Smält smöret eller använd flytande smör. Mät upp havregryn, mjölmix och farinsocker i en bunke. Tillsätt smöret och rör om tills allt blandats ordentligt.
- Lägg smulorna ovanpå äpplen och kör på full effekt i 10 min.
- Låt svalna lite och servera med vaniljsås, vaniljvisp, glass eller vispad grädde.