Efterrätter,  Kalas,  Tårta

Glasståg med fyllda vagnar

Glasståg är en riktig gammal klassiker och var vanlig på barnkalasen när jag var liten på 90-talet. Och de är lika populära att servera nu som då!

Till 8 portioner

3 pkt gräddglass, 500 ml/st

3 dl vispgrädde

glutenfria kakor (på bilden Semper Piruett)

maränger

valfritt godis till vagnarna

Lägg ut ett helt glasspaket som lok. Skär av 1/4 del av 2 st paket som vagnar och lägg ut på en bricka bakom loket. Lägg bitarna dj skar bort ovanpå den första glassbiten för att skapa hytten på loket.

Spritsa ut grädde runt om. Dekorera med kakor som hjul och fyll vagnarna med godis eller frukt. Dekorera loket och servera direkt.

Tåget går att förbereda och frysa några timmar innan, eller dagen innan men vänta då att dekorera med kakorna och godiset.

En isfackla passar bra som skorsten!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *