Saltbakad lax med romsås
Lax är fantastiskt gott, tröttnar aldrig! Det är dessutom en av få fisksorter som maken tycker om så därför blir det ofta just lax när jag gör fisk till middag. Här har jag tillagat laxen på en bädd av grovsalt och med citronpeppar på, till det en stor klick romsås från Fiskarns.
Till 4 personer
600 g lax, hel eller i portionsbitar
ca 3 dl grovsalt (beroende på storlek på formen)
citronpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll upp saltet i en ugnssäker form och lägg laxen med skinnsidan nedåt, krydda med valfri mängd citronpeppar. Stek mitt i ugnen i 20-30 min.
Servera med kokt potatis, romsås (gärna Fiskarns) och grönsaker.
3 Comments
M.S
Den efterlängtade boken om vår kost och olika sjukdomar i spåren av denna är nu klar !
http://gluten-celiaki.blogspot.se/2012/07/boken-om-kopplingen-mellan-kost-och.html
Glutenfria Köket
Kul att du hittat hit – välkommen!
Ska genast in och kika på din blogg 🙂
// Linda
Kjersti
Hej Linda! Härlig meny! Hittade din blogg av en slump, har inte stött på dig förut. Nu hamnar du i alla fall bland favoriterna, eftersom även jag är glutenintolerant och huvudsakligen bjuder på glutenfria recept. Hoppas du kan hitta något matnyttigt hos mig också. Må så gott!