Glutenfritt fröknäcke till mellis
Hej hej!
Hoppas ni haft en fantastisk påskhelg. Det har jag haft 🙂
Funderade lite på mellis och kom å tänka på fröknäcke med chiafrön!
Passar utmärkt både till frukost och mellis 🙂
Till 1 plåt fröknäcke
2 dl majsmjöl
3/4 dl solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/4 dl chiafrön
2 dl kokande vatten
1/2 dl rapsolja
flingsalt
Grovhacka pumpakärnorna och lägg i en bunke, tillsätt resten av fröerna och majsmjölet. Mät upp oljan och häll ner i mjölblandningen, koka upp vattnet och tillsätt även det, rör om tills allt blandats. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck ut degen till en platt kaka som täcker hela plåten, använd en slickepott eller fingrarna. Strö över valfri mängd flingsalt – och/eller någon annan krydda om man vill- tryck till lite lätt med fingrarna så att saltet fastnar. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme, 150 grader.
Gott med tex skinkmjukost eller mosad avokado med lite örtsalt.