Pizza med serranoskinka, ruccola och kronärtskocka
Supergod glutenfri pizza med kronärtskocka, rödlök, oliver toppad med ruccola och serranoskinka! Bättre än på restaurang!
Till en långpanne pizza:
1 tsk salt
1 tsk socker
16 g jäst
2 msk olivolja
2 dl vatten, 37 grader
5 dl mjölmix, Finax röd
Fyllning:
3-4 dl riven hushållsost
1/2 burk marinerade kronärtskockor
10-20 st svarta oliver
1/4 rödlök i skivor
Tomatsås: (räcker till 2 långpannepizzor, går att frysa det som blir över)
1 tetra passerade tomater, 400 g
1 klyfta vitlök
oregano, basilika
salt & peppar
Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, salt, socker och olja. Mät upp mjölet och häll ner allt i degvätskan. Rör om några varv med elvispen avstängd så att mjölet blandas lite, då flyger det inte omkring så mycket, vispa sedan på högsta effekt i ca 5 min.
Smeta ut degen med en slickepott på en bakpappersklädd plåt till en tunn pizza nästan lika stor som plåten. Låt jäsa dragfritt i 20 min. Grädda sedan näst längst ner i ugnen, 200 grader i 5-7 min – passa noga den får inte bli bränd! Låt svalna en stund. Öka temperaturen på ugnen till 250 grader.
Rör ihop ingredienserna till tomatsåsen, smaka av med önskad mängd kryddor. Bred på tomatsås på pizzan, strö över ett tunt lager riven ost, lägg på kronärtskocka, rödlök och oliver toppa med lite mer riven ost. Avsluta med att strö över lite oregano, salt och peppar. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
Strö över ruccola och lägg ut seranoskinkan över pizzan. Servera med vitlökssås.