Vaniljpannacotta
Om man vill bjuda på något gott som inte kräver så stor insats är pannacotta en bra efterrätt. Det här receptet är lätt att anpassa till hur många personer man är, räkna med 1 dl grädde och 0,25 dl gelesocker multi per person.
Till 4 personer
4 dl vispgrädde
1 dl gelesocker multi
1½ tsk vaniljsocker
Mät upp grädde, gelesocker och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt koka i ½ min. Häll upp i portionsformar och låt stå kallt minst 1 timme, gärna mer. Garnerna med tex hallon, blåbär eller jorgubbar.
6 Comments
Pingback:
Glutenfria Köket
Åh det lät gott, ska testa det till helgen! Vad har du till, bär?
Linda
Jag kan tipsa om att ha i saffran istället för vaniljsocker så här i jultider. Supergott!
mela
mums
//mela http://melastar.blogg.se
Glutenfria Köket
Visst är det 🙂
// Linda
Anna/Frostrosor
Pannacotta är verkligen jättegott och enkelt! Tack för att du påminde!