Choklad,  Muffins

Krämfyllda chokladmuffins

Äntligen krämfyllda glutenfria muffins! Saftiga glutenfria chokladmuffins fyllda med en supergod fluffig kräm med smak av vanilj – måste upplevas!

glutenfria krämfyllda muffins

Hej hej!

Någon mer än jag som går och sneglar lite på de krämfyllda muffinsen i butikernas go’fika hylla?!
De ser ju såååå goda ut!

Men misströsta inte – här bjuder jag er på en hemgjord glutenfri variant av krämfyllda muffins.
De blir riktigt saftiga och goda. Har man ingen spritspåse med tyll går det bra att lägga på vaniljkrämen ovanpå som en vanlig frosting.

Att fylla muffinsen är en liten konst man har ju ingen aning om hur mycket det blir i muffinsen men jag kan tipsa om hur jag gjorde. Fyllde först bara en muffin och skar sedan i den för att se hur mycket fyllning det blev, mycket lättare att få en känsla av hur mycket som behövdes och hur länge man behövde trycka på spritspåsen för att få ett lagom resultat.

Hoppas du vill testa de här godingarna nu!

Lycka till!
/ Kram Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfria krämfyllda muffins

Glutenfria Krämfyllda chokladmuffins


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Chokladmuffins:

  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk (alt. gräddfil, naturell yoghurt)
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl Lailas blå glutenfria mjölmix
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver

Vaniljkräm:

  • 2 dl naturell färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver alt. 1 msk vaniljsocker

Instructions

  1. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna. 
  2. Vispa ihop ägg, filmjölk och strösocker. Rör ner smöret och blanda väl.
  3. Mät upp mjölmix, vaniljsocker, kakao, bakpulver och bikarbonat och blanda ihop. Rör sedan ner i smeten och blanda till en jämn och klumpfri smet. 
  4. Fyll 12 st muffinsformar med 2/3 smet. 
  5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 min. Låt svalna på galler. 
  6. Gör nu vaniljkrämen. Vispa grädde och vaniljpulver/vaniljsocker fast.
  7. Rör ihop florsocker och färskost i ytterligare en bunke. Rör ner grädden och vänd försiktigt runt tills allt blandats. Häll över i en spritspåse, gärna med en tyll för att underlätta att fylla muffinsen. 
  8. Gör försiktigt hål i varje muffins med skaftet på en sked och fyll med vanilkrämen. Pudra över florsocker på muffinsen, servera och njut!
glutenfria krämfyllda chokladmuffins
”Saftiga glutenfria chokladmuffins”
glutenfria krämfyllda chokladmuffins
”Gör ett hål med skaftet på en sked”
glutenfria krämfyllda chokladmuffins
”Fyll muffinsen med vanilkrämen”
glutenfria krämfyllda muffins
”Pudra över florsocker”
glutenfria krämfyllda muffins
”Servera och njut!”

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star