Hallon och blåbärspaj
”Supergod hallon och blåbärspaj med ett knaprigt smultäcke med glutenfria havregryn. En snabb och enkel paj att bjuda på, eller kanske bara unna sig själv något gott!”
Hej på er!
Alltså en riktigt god smulpaj är ju så fantastiskt gott!
Av allt fika man kan baka så är just smulpaj en av mina absoluta favoriter. Och särskilt om jag vill ha något som går snabbt att baka till fika eller efterrrätt eftersom det är så enkelt att göra.
Testa gärna min goda Jordgubb- & rabarberpaj!
Mina barn har lite blandade känslor till smulpaj och oftast äter de bara smulorna – särskilt om det är äppelpaj eller rabarberpaj – men den här gången fick pajen riktiga lovord så med det sagt, testa den här pajen den är supergod!
Lycka till!
/Kram Linda
Glutenfri Hallon och blåbärspaj
- Total Time: 50
- Yield: 10–12 portioner 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Scale
Smuldeg:
- 150 g smör, mjukt
- 2,25 dl glutenfria havregryn
- 2,25 dl mjölmix, tex. Lailas blå mjölmix
- 2 msk strösocker
- 2 msk ljus sirap
Fyllning:
- 500 gr frysta bär Hallon & blåbär, eller färska
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
Instructions
- Mät upp mjölmix, havregryn, strösocker och sirap i en bunke.
- Skär smöret i mindre bitar och häll ner i bunken. Nyp ihop till en deg – den blir lite kladdig.
- Häll upp bären i en ugnsform. Tillsätt strösocker och potatismjöl och rör om till allt blandats.
- Smula degen över bären, degen ska vara lite kladdig.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 min, 200 grader tills pajen fått fin färg. Låt svalna.
- Servera pajen kall eller ljummen men vaniljsås.
- Prep Time: 20
- Cook Time: 30