Stekta äpplen i glas med crumble
Hej hej!
Hoppas ni är sugna på en riktigt god efterrrätt?!
Tänkte väl det 🙂
Att servera klassiska rätter på nya sätt är alltid kul, som till exempel den här glutenfria desserten med stekta äpplen, havrecrumble och vaniljvisp inspirerad av den klassiska och älskade äppelpajen!
Godast nylagad!
Går att förbereda och ha i kylen en stund innan servering men goast att lägga ihop precis innan servering. Att förbereda crumble och äpplena innan och låta de stå var för sig är också en variant.
Äpplen finns det gott om i butikerna så testa denna goda dessert nu innan sommarens alla jordgubbar och rabarber tar över!
Testa även min goda Knäckiga äppelpaj!
Lycka till! / Linda
Äppelpaj i glas
- Total Time: 45
- Yield: 4 1x
Ingredients
Havrecrumble:
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 dl mandlar, hackade
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk smör
- 1 msk ljus sirap
Äppelkompott:
- 4 st äpplen
- 2 msk smör
- 1 msk kokossocker (alt. 3 msk rörsocker)
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 2 krm malen ingefära
- 1 krm kardemumma
- 1 dl äppelmos
Till servering:
1 pkt vaniljvisp
Instructions
- Börja med havrecrumble – lägg alla ingredienser i en stekpanna och stek på medelstark värme under omrörning tills allt fått fin gyllene färg. Lägg upp i en skål och låt svalna.
- Skala och tärna äpplena i mindre bitar, ca 2×2 cm, det är inte så noga.
- Stek äpplena mjuka i smöret och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka ihop någon minut och ta sedan av stekpannan från plattan.
- Vispa vaniljvispen.
- Varva de ljumna äpplena, havrecrumble och vaniljvisp i glas och servera genast!
Notes
Vill man förbereda låter man havrecrumble och äppelkompotten bli helt kalla innan man lägger ihop desserten i glas.
- Prep Time: 30
- Cook Time: 15