Juligt fröknäcke
Fröknäcke gjort på rismjöl istället för majsmjöl och med julig smak av kanel och ingefära som passar utmärkt till grönmögelost eller bara som de är!
Glutenfritt Juligt fröknäcke, 1 plåt
1 dl rismjöl
1 dl finhackad mandel
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 msk Fiberhusk
1 msk brun farin
1 tsk malen ingefära
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
2 dl kokande vatten
0,5 dl rapsolja
Blanda alla ingredienser, utom vatten och olja, i en bunke. Koka upp vattnet och tillsätt oljan, häll ner i fröblandningen och rör snabbt ihop till en deg.
Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper, lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen och kavla ut till en tunn platta som täcker hela plåten. Skåra valfri storlek på bitarna med en pizzaslicer (eller låt den vara hel och bryt bitar när knäcket är svalt) .
Grädda mitt i ugnen i 150 grader, ca 1 timme eller tills knäcket är hårt.