Sockrade lussebullar i långpanna
Lussebullar i långpanna?! Javisst!
Hur smidigt och hur smart som helst. Smakar precis lika bra som utbakade lussekatter men med en väldigt liten arbetsinsats – enkelt att fixa glutenfritt fika i jul!
Till 12 st bullar
75 g smör
25 g jäst
2,5 dl mjölk
0,5 dl strösocker
0,25 tsk salt
1 pkt saffran 0,5 g
0,5 tsk xantangummi alt. 1 tsk Psylliumhusk
7 dl glutenfri mjölmix (375 g), tex. Finax röd
Smält smöret och häll på mjölken, värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och häll i mjölkblandningen, rör tills jästen löst sig.
Tillsätt socker, saffran, salt, xantangummi/husk och till sist mjölmixen . Kör 3-5 minuter med elvispens degkrokar eller i en hushållsmaskin. Låt jäsa i 30 min under bakduk.
Klipp bakplåtspapper och lägg i botten på en form, 20 x 30 cm. Knåda ihop degen lätt några gånger och lägg sedan över i formen, tryck ut degen jämnt och skär sedan i rutor 3×4 st. Låt jäsa ytterligare 40 min under bakduk.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 200 grader. Låt svalna helt.
Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker.
Bullarna går bra att frysa men vänta med att pensla i smör och sockra tills de är upptinade igen!
2 Comments
Jos
Hej! Min deg blev smulig. Ancvände Semper Fin. Är det stor skillnad mellan märkena?
Annelie
7 dlglutenfri mjölmix- har man leilas e de ju olika mängd för den gula o den blå o Semper har oxå annorlunda mängd? Vilken använde du?