Glutenfria pepparkakor
Goda smakrika pepparkakor som är enkel att arbeta med och som barnen enkelt kan baka med. Bästa receptet på tunna, krispiga glutenfria pepparkakor!
Till en sats pepparkaksdeg:
75 g smör
1,25 dl muscovadosocker eller brun farin
2,5 msk ljus sirap
2,5 msk vatten
1 tsk xantangummi
1 msk pepparkakskrydda
3,5 dl glutenfri mjölmix
0,75 tsk bikarbonat
Mät upp vatten, muscovadosocker/farin och sirap i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, ta sedan av kastrullen från plattan. Rör ner pepparkakskrydda och klicka i smöret. Låt blandningen svalna.
Blanda ner mjölmix, bikarbonat och xantangummi i smörblandningen och rör om. Lägg degen i en tätslutande burk eller i plastfolie minst ett par timmar men gärna över natten.
Kavla ut pepparkakorna och lägg på plåt. Baka mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 min.