Köttfärsrullader i ugn
Vardag! Hur många gånger har man inte stått där och glott in i kylen och funderat på vad man ska laga??
Tänkte bjuda er på en jättegod rätt som passar just en sån dag när inspirationen tryter, man stirrar på det där paketet med köttfärs och tänker ”inte köttfärssås nu igen…” och så råkar det finnas rökt skinka till pålägg i kylen – då gör man köttfärsrullader!
Smaklig måltid!
Glutenfria köttfärsrulader, 6 portioner
500 g blandfärs
0,5 dl glutenfri havregryn
0,5 dl mjölk (ev. laktosfri)
1/2 tärning köttbuljong/ 1 msk fond
1 msk lökpulver
12-24 st skivor rökt skinka, beroende på storlek
Sås:
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
0, 75 dl ketchup
1,5 tsk oregano
1/2 tärning köttbuljong
lite peppar
Mät upp mjölk, havregryn och smula ner buljongtärningen i en bunke och låt svälla i 5 min. Tillsätt färs och lökpulver, knåda ihop ordentligt och forma till 12 st avlånga järpar.
Linda in varje järp i 1-2 st skivor skinka och lägg i en ugnsform.
Rör ihop ingredienserna till såsen och häll över. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min, 225 grader.
Servera med ris eller potatis.