Pumpasoppa
Pumpatider! Den här krämiga och goda soppan med pumpa och potatis är god att servera ihop med ett saftig och fluffigt pumpabröd(det går bra att baka med morot också), receptet finns HÄR.
Många vet inte det men den traditionella Halloweenpumpan går utmärkt att äta! Både soppan och brödet har jag gjort på innehållet från årets pumpa, passade på att gröpa ur lite exrra när vi ändå höll på.
Pumpasoppa, 6 portioner
700 g pumpa av valfri sort
300 g potatis (3-4 st)
1 gul lök
2 klyftor vitlök
13 dl vatten
2 dl vispgrädde, ev. laktosfri
2 tärningar grönsaksbulkong (kolla så den är glutenfri)
Hacka lök och vitlök grovt, stek på svag värme i lite smör i en kastrull.
Skär pumpa och potatis i mindre bitar och lägg ner i kastrullen, tillsätt vatten och buljongtärningar och låt småkoka i 20 min.
Mixa soppan med stavmixer eller blender. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar, låt soppan koka upp och servera med ett gott glutenfritt bröd, tex. pumpabröd eller tekakor.