Kanelbullar
Till ca 40 st bullar
150 g smör
50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 ägg
0,5 tsk salt
1 tsk xantangummi alt. 2 tsk Psylliumhusk
14 dl glutenfri mjölmix
Fyllning:
150 g smör
Strösocker och kanel
Smält smöret och häll på mjölken och värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och späd med en del av smörblandningen,rör tills jästen löst sig, häll därefter i resten av vätskan.
Tillsätt socker, salt, ägg, xantangummi /husk och till sist mjölmixen . Kör ett par minuter med elvispens degkrokar eller i en hushållsmaskin. Låt jäsa i 40 min under bakduk.
Ta upp degen och knåda lite lätt med mjölmix på bordet, dela degen i två delar. Kavla ut och lägg på fyllningen, rulla ihop och skär i centimeter stora bitar. Lägg skivorna i bullformar och låt jäsa ytterligare 30 min.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlso
Grädda mitt i ugnen i ca 5 min, 250 grader.