Glutenfri knäckig rabarberpaj
Har rabarbern börjat kika upp hos er också? Så härligt!
Tänkte tipsa er om den är goda knäckiga rabarberpajen, smakar lite extra gott med en stor kula härlig vaniljglass.
Receptet finns sen tidigare här på Glutenfria Köket men är en stor favorit värd att lyfta fram igen.
Önskar er alla en fin söndag!
Till ca 6 portioner
500 g rabarber
2 dl glutenfria havregryn
2 dl strösocker
2 dl glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
125 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
Sätt ugnen på 150 grader.
Ansa och skär rabarbern i centimeterstora bitar och lägg i en pajform.
Mät upp smör, sirap och grädde och låt smälta ihop. Rör ner resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Bred ut smeten över rabarberna och grädda mitt i ugnen i ca 40 min tills den fått fin färg.
Låt svalna lite och servera tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.