Glutenfri Semmelrulltårta
Ett gott alternativ till den vanliga semlan!
Rulltårta:
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl potatismjöl
0,25 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm malen kardemumma
Fyllning:
150 g mandelmassa
0,75 dl mjölk
0,5 dl av rulltårtan, skär bort 1 cm längs med långsidan av rulltårtan
Topping:
1 dl vispgrädde
Florsocker
Vispa strösocker och ägg till en fluffig smet. Mät upp vaniljsocker, bakpulver, kardemumma och potatismjöl och vispa snabbt ner i smeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en form ca 30×40 cm och grädda mitt i ugnen i ca 8 min, 225 grader.
Lägg ut ett bakplåtspapper på bordet och strö över lite strösocker. Lyft upp den varma rulltårtan i bakplåtspappret och vän upp och ner på det sockrade pappret. Dra försiktigt av pappret från kakan, fukta med vatten ovanpå pappret om det fastnat.
Skär av 1 cm av rulltårtan längst långsidan. Lägg i en skål och tillsätt mjölk och finriven mandelmassa, vispa ihop till en smet. Vänd ner den vispade grädden och bred på rulltårtan.
Rulla ihop rulltårtan från kortsidan.
Spritsa på vispad grädde och pudra över florsocker.