Revbensspjäll till jul
Ett gott inslag på julbordet, hemma hos mig blir det revben från lamm men det går lika bra att göra av gris såklart!
ca 1,5 kg revbenssjäll av lamm/gris
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Glaze
1 dl svartvinbärsgelé
1 msk dijonsenap
1 tsk senap
0,5 dl japansk soja, Mrs Chengs
Putsa bort överflödigt fett. Gnid in spjället med salt och peppar.
Lägg spjället i en ugnssäker form med bendidan uppåt. Stek spjället mitt i ugnen, 175 grader, i 1-1,5 timme eller tills benrn lossnar lätt och köttet känns klart.
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen.
Pensla bensidan med glazen och stek i ugnen i 2 min. Vänd sedan spjället och pensla andra sidan och stek ytterligare i 2 min. Upprepa ytterligare 2 gånger per sida.
Skär spjället mellan revbenen i lagom stora bitar, serveras varma eller kalla.