Julkola
Seg kola med en härligt god smak av choklad är ett måste till jul i Glutenfria Köket!
Bästa tipsen för att lyckas med kolan är att använda en digital termometer och att inte lämna spisen ?
Ett till tips är att slå in julkolan i muffins formar – enkelt och snyggt.
Till ca 60 st kolor
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 msk kakao
1 tsk ättika 12%
Mät upp grädde, strösocker, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull med höga kanter. Låt koka upp under omrörning, sänk sedan temperaturen på plattan och koka på svag värme tills termometern visar 125 grader. Ta av kastrullen från värmen och rör i ättiksspriten. Rör om tills allt blandats. Häll upp kolan på bakplåtspapper i tex en ugnsform och låt svalna. Skär i lagom stora bitar och slå in kolorna i muffinsformar eller klippt smörpapper. Förvara i rumstemperatur.