Mjuk pepparkaka till första advent
Vi är redan framme vid första advent! Till årets första glögg passar en mjuk pepparkaka bra ☺
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
3 dl mjölmix, Finax röd (180 g)
1 dl lingonsylt
Vispa smör och socker pösigt med en elvisp, tillsätt sedan äggen och vispa till en pösig smet. Rör ner gräddfilen med en slickepott. Blanda pepparkakskrydda och bikarbonat med mjölmixen. Vänd ner mjölblandningen, lite i taget, i äggsmeten och rör till en klumpfri smet. Rör ner lingonsylten.
Smöra en form som rymmer 2 liter och strö över riven kokos, häll ner smeten. Grädda på falsen längst ner i 40-45 min, 175 grader.
Låt kakan stå några minuter i formen, själp sedan upp på galler och låt svalna.
2 Comments
Glutenfria Köket
Nej det är inte alls samma egenskaper i dessa två, du kan däremot ta psylliumskal istället för Fiberhusk. Hälsninga Linda, Glutenfria Köket
Ewa Nilsson
Kan man byta ut fiberhusk mot pofiber när man bakar?