Hjärtetårta
Glad alla hjärtans dag!!
En smaskig gräddtårta bakad i hjärtform och fylld med vaniljkräm och jordgubbssylt 🙂
6-8 bitar
3 ägg
2 1/4 dl socker
3 dl Finax glutenfria mjölmix, röd
0,75 dl kokande vatten
1,5 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vaniljkräm
Jordgubbssylt
Garnering:
3 dl vispgrädde
jordgubbar, vindruvor, strössel
Vispa ägg och socker pösigt. Mät upp mjölmix och bakpulver, vänd försiktigt ner i äggsmeten med en slickepott. Mät upp vatten, som precis fått koka upp i en vattenkokare, och häll ner i smeten – rör ihop snabbt till en jämn smet.
Smöra formen och bröa med glutenfritt ströbröd, häll ner semeten. Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 30-40 min beroende på storlek.
Stjälp upp kakan på ett galler och låt svalna under formen. Dela sedan botten i tre delar.
Rör ihop vaniljkrämen enligt förpackningen. Fyll tårtan med vaniljkräm på ena lagret och sylt på andra lagret.
Vispa grädden med lite vaniljsocker och spackla tårtan. Dekorera enligt eget smak och tycke.