Klassisk äppelsmulpaj
Har ni oxå äppelträd som svämmar över?
Hemma på gården har vi många äppelträd som har gett väldigt mycket frukt, tyvärr har jag inte haft möjlighet att ta hand om alla äpplen iår – då är det bra med hästar och får som mer än gärna glufsar i sig äpplen 🙂
Men en och annan äppelpaj har vi hunnit med, klassisk smulpaj är gott tycker jag men även äppelkaka och vaniljstekta äpplen med glass ligger högt bland favoriterna!
Klassisk äppelsmulpaj i form från Le Cruset
Till 4 personer
Smuldeg
50 g smör
1½ dl grov mjölmix, Finax
1½ dl ren havre, Semper
1 msk socker
Fyllning
3-4 medelstora äpplen
½ dl socker
2 tsk kanel
Mät upp smör i en bunke. Tillsätt mjölmix, ren havre och socker, nyp ihop till en smulig deg. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och lägg i en ugnsform. Häll över socker och kanel, rör om så allt blandas. Fördela smuldegen över äpplena. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, ca 30 min. Servera med vaniljsås.