Vaniljpannacotta med somriga bär
Här kommer ett tips på dessert till helgens middagar! En gräddig och len pannacotta är alltid gott, och ännu godare med söta bär till, receptet finns på bloggen sen tidigare men är väl värd lite uppmärksamhet då och då 🙂
Till 4 portioner
3 dl vispgrädde
2,5 msk strösocker
0,25 tsk vaniljsocker
1,5 gelatinblad
bär till garnering
Gör så här:
• Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt ligga i ca 5 min.
•Mät upp grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull och låt koka upp under omrörning, ta av kastrullen från plattan när första kokbubblan syns.
•Krama ur gelatinbladen och lägg ner i gräddblandningen, vispa försiktigt tills de löst upp sig.
• Häll upp blandningen i 4 portionsskålar/glas.
•Låt svalna lite och ställ sedan in i kylen för att stelna.
• Garnera med bär, servera!