Hjortron parfait
Är man hjortronälskare som jag är kommer den här parfaiten att falla en i smaken. Det var faktiskt så att man hade lust att slicka tallriken efteråt vilket måste vara ett väldigt bra betyg! 🙂
4 portioner
3 äggulor
3 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
1 dl hjortronsylt
Garnering:
Vit eller mörk choklad
Hjortronsylt
Mät upp sylten och sila bort kärnorna i en finmaskig sil. Vispa äggulor och socker pösigt, rör ner den silade hjortronsylten. Vispa grädden i en annan bunke och vänd sedan ner i äggsmeten, rör försiktigt tills allt blandats.
Häll upp smeten i en bunke och låt stå i frysen minst 4 timmar. Ställ fram parfaiten i kylen ca 15 min innan servering. Garnera med hjortronsylt och hyvlad choklad, lättast är att hyvla med en potatisskalare – men akta fingrarna!
One Comment
Jennifer
Väldigt god parfait! Som kommer att göras fler gånger!