Lingonlimpa
Nu ska ni få receptet på en jättegod lingonlimpa! Kunde inte låta bli att göra mig en macka med kokt skinka och senap på – mumsigt värre 🙂 Jag som inte gillar vörtbröd något vidare tycker att detta bröd är ett utmärkt alternativ, så denna limpa kommer jag göra många gånger, särskilt nu under jul!
1 limpa
5 dl filmjölk
5 dl grov mjölmix, Finax grön
5 dl fin mjölmix, Finax röd
1 tsk salt
1-2 tsk brödkryddor (jag använde 1 tsk av Ica´s brödkryddor)
1,5 tsk bikarbontat
1,5 tsk bakpulver
1 dl mörk sirap
0,5 dl lingonsylt
Mär upp filmjölk och sirap i en bunke. Rör ner resten av ingredienserna, förutom lingonsylten, och rör till en klumpfri smet. Tillsätt lingonsylten och rör om.
Olja en brödform som rymmer 2 liter, strö över mjölmix och häll ner smeten.
Grädda på falsen längst ner i ugnen i ca 1 timme, 175 grader.
2 Comments
Glutenfria Köket
Vad kul! Lämna gärna en liten rad på recepten som du testar
Birgitta Bergkvist
Kommer att prova några recept! Verkar lovande.