Skinksås med parmesan och vitlök
4 portioner
ca 250 g rökt skinka
2,5 dl matgrädde, 15%
2,5 dl mjölk
2 msk maizena
1/2 tärning hönsbuljong kolla innehållet!
ca 1 dl riven parmesan
ca 2 dl riven hushållsost
1-2 klyftor vitlök
Strimla den rökta skinkan. Mät upp grädden i en kastrull och vispa ner maizena, tillsätt mjölken och vispa ihop. Lägg i buljongtärningen och låt såsen koka upp under omrörning, passa noga så att den inte bränns vid. Sänk värmen och ha i skinkan och pressa ner vitlöken, låt stå en stund så att såsen blir varm igen. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner båda ostsorterna. Servera såsen till glutenfripasta och strö över färsk eller torkad persilja.
4 Comments
Glutenfria Köket
Hej! Kul att du hittat hit 🙂
Vet tyvärr inte vad det kan bero på…
Men jag kan tipsa dig om att testa att göra mina ”Smarriga frallor” eller de här goda polarkakorna.
Lycka till!
// Linda
Cilla
Hej!
Va härligt att jag av en slump hittade hit.
En liten fråga, min gubbe har nyligen fått problem med gluten o jag fick för mig att jag skulle baka bröd till honom o de blev jättekonstigt, de blev dom ett stor hål i mitten av brödet,
Va kan jag har gjort för fel?
Glutenfria Köket
Hej och välkommen hit!
// Linda 🙂
Livet på landet
Vad glad jag blev av att hitta till denna blogg!
Är själv glutenintolerant sen 33 år & har nu fått en massa nya recept att prova:-)
Kram Helena