Tacogratäng med avokadoröra
Häromdagen blev vi sugna på tacos till middag men eftersom vi inte hade allt hemma till den vanliga ”traditionella” tacomiddagen med skal, tortillabröd, såser osv fick jag tänka om lite. Så med inspiration från olika recept slutade det med att en väldigt god tacogratäng med sallad och avokadoröra som tillbehör stod på middagsbordet 🙂 Tänk vad bra det är ibland att det inte alltid blir som man brukar göra – då får man anledning att testa nya saker och upptäcka nya favoriter. Nästa gång kommer jag även ha nachochips till, då är rätten verkligen fulländad! Ha som vanligt vanan inne att alltid titta på innehållsförteckningen, vissa märken och sorter av nachochips innehåller gluten eller spår av gluten!
Till 4 portioner
400 g nötfärs eller blandfärs
1 påse tacokrydda, kolla innehållet!
1 msk vatten
1 ask naturell färskost , 200 g
1 dl creme fraiche
1 klyfta vitlök
ca 2 dl riven ost
Avokadoröra:
2 st avokado
1 dl creme fraiche
1 klyfta vitlök
salt & peppar
Tillbehör:
Valfria grönsaker, tex tomat, gurka, sallad, majs
Nachochips, kolla innehållet!
Rör ihop creme fraiche, färskost och pressa i vitlök, bred ut röran i botten av en ugnsfast form. Stek köttfärsen och tillsätt vatten och kryddmix. Häll köttfärsen över röran och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 10-15 min, 225 grader, eller tills osten fått fin färg.
Gör under tiden avokadoröran – mosa avokado och creme fraiche med en gaffel, tillsätt ev. mer creme fraiche om du vill ha en lösare konsistens, pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.
Skär grönsakerna och servera gratängen med nachochips och avokadoröra.